Loading

Raza de cautare(km)


Subcategorii

Subcategorii

Regiuni

Orase

Rezultate 1 - 20 din 13241 Sorteaza:

1. Castelul Bran

Recomandari: (3)
Scurta Descriere: Castelul Bran, monument istoric și architectonic se găsește în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov. Cetatea, probabil din lemn, a fost ridicată de cavalerii teutoni între 1211-1225, fiind atribuită magistrului Theodorikus.

2. Castelul Apor

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Castelul Apor din Abuș, județul Mureș datează din perioada 1775-1830 .

3. Castelul Bocskai

Recomandari: (1)
Scurta Descriere: Castelul Gábor Bocskai din Aghireșu, județul Cluj  a fost construit în anul 1572, dar acum castelul este ruinat.

4. Biserica fortificata

Recomandari: (2)
Scurta Descriere: Biserica fortificata a fost construita in 1333.

5. Castelul Bethlen

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Este una din cele mai prestigioase instituții de învățământ preuniversitar ale minorității maghiare din România.

6. Castelul Batthányi-Bethlen

Recomandari: (1)
Scurta Descriere:

7. Castelul Csaky

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Castelul Csáky este o construcție de tip conac, construit la începutul secolului XIX, în localitatea Almașu, județul Sălaj.

8. Castelul Huszar

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Castelul Huszár din Apalina datează din secolul XVIII, dar a suferit modificări spre sfârșitul secolului XIX.

9. Castelul Nopcsa

Recomandari: (0)
Scurta Descriere:

10. Castelul Bethlen

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Castelul Bethlen din Arcalia a fost construit în jurul anului 1850 și este înconjurat de un parc dendrologic cu mai mult de 150 de specii de plante locale și exotice.

11. Castelul Szentkereszty

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Un fost domeniu nobiliar transformat în casă de vacanţă pentru Ceauşescu şi mai apoi în centru de cultură al judeţului.

12. Castelul Károlyi

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Castelul Károlyi din Ardud datează din anul 1481, însă a fost reconstruit în anul 1730. Castelul are o formă de pătrat, cu câte un turn rotund la fiecare colț al clădirii.

13. Biserica fortificata Atel

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Biserica Evanghelică-Lutherană din Ațel, comuna Ațel, județul Sibiu este o construcție ridicată în stil gotic în jurul anului 1380.

14. Curtea Domneasca Bacau

Recomandari: (0)
Scurta Descriere:

15. Biserica de lemn

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Biserica din satul Abucea, ridicată în secolul al XVII-lea, are hramul Cuvioasa Paraschiva.

16. Biserica de lemn

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Biserica de lemn Abuș, din comuna Mica, județul Mureș, datează din secolului al XVIII-lea, fiind mutata in locatia actuala de pe un deal din apropiere in anul 1883.

17. Biserica de lemn

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Biserica de lemn din Acmariu a fost adusă în localitatea Acmariu din comuna Blandiana, județul Alba. A fost construită în anul 1768, fiind modificată de-a lungul timpului.

18. Biserica de lemn

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Biserica de lemn „Sfântul Dumitru” din Adâncata este un lăcaș de cult ortodox construit la sfârșitul secolului al XVIII-lea în satul Adâncata din comuna cu același nume, care se află în județul Suceava.

19. Biserica de lemn

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Biserica de lemn cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil (Sf. Voievozi) din Mănăstirea Agafton a fost construită în anul 1747 în satul Agafton din comuna Curtești, județul Botoșani.

20. Biserica de lemn

Recomandari: (0)
Scurta Descriere: Biserica de lemn din Ticu, comuna Aghireșu, județul Cluj, datează din anul 1641 și are hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.